Митове за храната, в които хората все още вярват
В съвременния свят се използват различни добавки, създадени от човека на базата на химични съставки
С развитието на технологиите започнаха да се появяват продукти, базирани на натурални съставки. В съвременния свят се използват различни добавки, създадени от човека на базата на химични съставки. Това е продиктувано от необходимостта да се произвеждат по-евтини продукти, достъпни за всички сегменти от населението.
Маргаринът е по-здравословен от маслото
Маслото е натурален продукт, произведен на базата на мляко. Неговата консумация датира от хиляди години. Той съдържа голям брой полезни елементи, включително наситени мазнини. Разбира се, консумацията на този продукт трябва да се извършва в определени стандарти, особено тези, които не искат наднормено тегло.
Твърдението, че маргаринът е по-здравословен от маслото, не е напълно вярно, тъй като продуктът съдържа голямо количество нездравословни транс-мазнини. Той се появи като заместител на маслото и прилича на него на външен вид. Съвременните марки маргарин съдържат аромати, предназначени да имитират вкуса на маслото, но не могат да го заместят в състав. Следователно сравняването им вероятно не е напълно правилно, тъй като това са два напълно различни продукта.
Кои са останалите митове за храните, четете в zdrave.to