Прехваленото кокосово масло всъщност е много опасно
Това твърди проф. Карин Михелс от Харвардския институт по обществено хранене. Тя дори го нарича “чиста отрова”, съобщава световноизвестният английски ежедневник “Гардиън”.
Според тяхно изследване кокосовото масло съдържа 80% наситени мазнини, което повишава нивото на холестерола в организма. И съответно - риска от сърдечносъдови заболявания. Кокосовото масло съдържа два пъти повече наситени мазнини, отколкото ги има в сланината. И 60% повече, отколкото ги има в говеждото месо. Разработката на проф. Михелс под заглавие “Кокосовото масло и другите грешки в храненето” във вид на лекция на немски език е публикувана в интернет.
Kaква опасност за здравето крие кокосовото масло, четете в zdrave.to