Проф. Мермерски: Това е най-добрата храна за остро зрение и здрави нерви
Заради високото съдържание на калий морковът е полезен при сърдечносъдови болести
Кралят на зеленчуците, както са наричали моркова в древния Рим, ни зарежда с енергия, здраве и красота. Той е най-лечебният продукт както между зеленчуците, така и между плодовете. Зарежда организма с енергия, здраве и красота.
В морковите се съдържа няколко пъти повече провитамин А, отколкото в другите плодове и зеленчуци. Тази удивителна съставка поддържа здравето на сърцето, нормализира кръвта, подобрява и стимулира работата на черния дроб и бъбреците, пише "Марица".
Морковът съдържа жизненоважни за организма минерали и микроелементи - фосфор, калций, мед, кобалт, желязо и витамините А1, В1, В2, Д, Е, К, РР, фолиева киселина.
За какво може да е полезен още морковът и как да го приемаме, четете в zdrave.to