Разликите в качеството на бебешките пюрета може да има сериозни последствия
ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO
Според Байкова установеният различен състав при 23% от изследваните храни категорично буди тревога. "Бих искала наистина да уеднаквим тези стандарти, защото преди години още, мисля че от 2011 г. досега не съм спирала да говоря за различия - едни бяха печивата в Италия, които по време на Великденските празници ги внасят и у нас", допълни тя.
Според професорът такъв проблем се наблюдава и с козметичните продукти и перилните препарати. "Храните са най-мощният фактор, който модулира обменните процеси. 60% от заболяемостта от социално значимите хронични и незаразни болести се дължат именно на храните и питиета", обясни Байкова.
"Няма нарушения груби, има двоен стандарт по отношение на изискванията за качество, за пълноценност", посочи Байкова. В заключение тя наблегна да се избягват заместителите в храните, които се използват вместо есенциалните жизнено важни съставки за човешкия организъм.
Последвайте ни
0 Коментара: