В сезона на настинките: Това е единственото, от което се нуждаете
Чесънът е една от най-популярните кулинарни съставки в света, която се използва в почти всички национални кухни.
Уникалният вкус и аромат на чесъна, особено в комбинация с други подправки, подобрява вкуса на много ястия.
Чесънът е не само незаменим помощник в кухнята, но и един от най-добрите лекарства за лечение на различни заболявания, използвани от хората от древни времена.
Може да се използва за профилактика и лечение на възпаления, хронични заболявания и различни видове инфекции.
Повечето от полезните свойства на чесъна са свързани със съдържанието на алицин в него - активната съставка, която регулира нивата на холестерола в кръвта, кръвното налягане и сърдечно-съдовата система като цяло.
В комбинация с какво трябва да ядем чесъна и за какво ще ни помогне, четете в zdrave.to