Любопитни факти и какво представлява салатата айсберг
Причината тя да бъде сред най-предпочитаните "марули" от диетолозите, се крие в нейния състав. Тя съдържа около 90% вода, което я прави доста нискокалорична. Повечето калории в айсберга идват от въглехидратно му съдържание — в 2 чаши има 4 грама въглехидрати, включително 1,8 грама диетични фибри. Въглехидратите служат като гориво за правилното функциониране на нервната система и подпомагат съкращаването на мускулите, а диетичните фибри засищат и помогнат за стомашни проблеми.
За пръв път салатата айсберг е представена на широката общественост като първата салата, която се е запазила свежа, оцелявайки по време на дълго пътуване, без да увехне или изсъхне.
Вижте още любопитни факти за салатата, които не знаете.
Името ѝ идва от факта, че този зеленчук е бил пренасян в камиони пълни с лед, за да се забави гниенето.
Най-популярната салата с този зеленчук е салата „Айсберг“ и може да бъде открита във всеки ресторант.
Салата айсберг съдържа по-ниска концентрация на витамини и минерали от другите сортове марули.
Този зеленчук съдържа значително количество фолат, минерал, който е от съществено значение за предотвратяване на вродени дефекти и други пренатални състояния.
Съдържа витамин А и витамин С.
Салата айсберг се препоръчва да бъде консумирана с кълнове и семена.
Смесете я с други листни зеленчуци, като рукола или зеле, за да се насладите на вкусна зелена салата.
Тя е сред 5-те най-поръчвани салати в света.
Последвайте ни
0 Коментара: