Топ 5 на най-правилните съчетания на храни
Понякога уж ядем само правилни и полезни продукти. А след това идва усещането, че сякаш имаме камък в стомаха. Или пък хапваме съвсем малко и веднага ни наляга дрямка.
Коя е причината? В неправилното съчетание на продукти! Кои тогава са най-верните и полезни комбинации, според диетолозите.
1. Киселото мляко и плодовете отлично си подхождат. Особено, ако киселото мляко е домашно, а плодовете са от градината на вилата или на село (пресни и без нитрати). Добро съчетание на целулоза и белтъчини.
2. Сок от моркови и сметана. Всяка мазнина помага за по-доброто усвояване на бета каротина. Дозата е една супена лъжица сметана на 1 чаша сок от моркови. Не забравяйте, че без мазнини сокът ще премине транзит през организма.
Останалите 3 най-полезни съчетания на продукти четете в Zdrave.to