Учени: Зеленчук, масово отглеждан в България, е по-силен от лекарства
Счита се обаче, че този продукт не е нищо повече от „заместител на водата“ в летните горещини
Странно, но за полезните свойства на толкова масово отглеждан и употребяван и в България зеленчук като краставиците не се разказва никак много.
Счита се, че този продукт не е нищо повече от „заместител на водата“ в летните горещини, тъй като съдържа до 99 процента от тази течност.
Останалите компоненти на краставицата са един процент протеини и мазнини; около три процента въглехидрати; 0,3 процента минерали и до 4 процента калций, желязо, магнезий, фосфор и цинк.
Учените напомнят, че краставицата има големи проблеми и с витаминния състав - до два процента, с изключение на витамин К (21 процента).
Въпреки това, убедени са специалистите, краставиците носят големи ползи на организма.
Кои за седемте огромни ползи от краставиците за тялото четете в zdrave.to