Толкова малки плодове, а с такава голяма сила срещу рака
След термична обработка те запазват своите полезни свойства.
След термична обработка малините запазват своите полезни свойства. Те утоляват жаждата и подобряват храносмилането, затова се използват в диетичното хранене.
И това е интересно: Топ 10 на най-полезните храни в света - четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to.
Установено е, че те имат противотемпературно действие, защото съдържат салицилова киселина. Малините се употребяват за подобряване на храносмилането, при скорбут, малокръвие, стомашни болки и за отрезвяване след приемането на голямо количество алкохол.
Пресните малини действат отхрачващо при сухи бронхити, укрепват сърдечната дейност, обогатяват организма с витамини и минерали. Малините са полезни и при стомашно-чревни разстройства, защото имат висока киселинност. Диабетиците могат да ги консумират на плодови салати.
Последвайте ни
0 Коментара: