Попълнете търсена ключова дума или фраза

Политика при коригиране

При допуснати грешки Blitz.bg подхожда честно към читателите си. Коригираме допуснатите грешки бързо и ясно посочваме кои са грешките и къде са били. Не използваме последващи актуализации на статиите за прикриване на грешки.
 
Читателите са поканени да се свържат с нас със съобщение до електронната ни поща [email protected], за да ни алармират за грешки или да оспорят публикувания материал. Ние преглеждаме всички въпроси, засегнати в кореспонденцията и отговаряме, когато и където е необходимо, а ако проверката ни установи, че грешки са допуснати, ги коригираме.
Журналистите, които работят в Blitz.bg, правят всичко възможно да представят по всяко време безпристрастни точни отчети. В случай на допусната грешка или при поява на нова информация, която променя разбирането ни по конкретната тема, съответно правим необходимата корекция, актуализация или препратка.
 
При установяване на фактическа съществена грешка при проверката на фактите, се осъществява корекция. В долната част на статията с различен шрифт се поставя информация, обясняваща какви са корекциите. Следващата стъпка е коригиране в основния текст на самата статия. При необходимост тя се отразява и в заглавието на статията. Ако проверката на фактите установи незначителна грешка – например граматическа или правописна, която няма отношение към съдържанието и разбирането на статията, тази грешка своевременно се коригира, но корекцията не се отбелязва изрично.
 
Ако сме се запознали с допълнителна информация, която дава допълнителни обяснения или контекст по темата, обсъждана при проверката на фактите, без да противоречи на съществуващата информация, тази допълнителна информация се добавя към статията и статията се отбелязва като „обновена“.  В такъв случай в долната част на статията се поставя текст, който уточнява какво е добавено.
 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам