Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп получи радостни новини преди голямото дерби срещу Манчестър Юнайтед в неделя от 18:30 часа българско време на „Олд Трафорд“. Вратарят Алисон Бекер и защитникът Жоел Матип официално се завърнаха към тренировките на европейския клубен шампион.

Официалните профили на мърсисайдци в социални мрежи публикуваха снимка на бразилския страж как е със спортен екип и ще проведе занимание на тренировъчната база в Мелууд. Бразилският национал получи травма на 9 август, по време на първия мач за Ливърпул срещу Норич, след като при изпълнение на аут нарани своя прасец. Малко повече от два месеца по-късно той се завръща в строя за „червените”, на чиято врата досега пазеше най-новото попълнение Адриан Сан Мигел.

Жоел Матип пропусна последните две победи на тима - срещу Ред Бул Залцбург (4:3) и Лестър (2:1), заради травма, която получи в срещата с Шефилд Юнайтед в края на миналия месец. Във въпросните два двубоя Джо Гомес и Деян Ловрен стартираха по веднъж като партньори на Върджил ван Дайк в центъра на отбраната. Преди контузията камерунецът имаше силни изяви и бе изгран за "Играч на месец септември" във Висшата лига.

ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ