Литекс е отправил предложение към вратаря на ЦСКА Иван Караджов. БЛИЦ първи по-рано днес ви информира, че стражът разтрогна с “червените” по вина на клуба заради неизплатени три месечни възнаграждения. Ръководството на шампионите се свързало с Караджов още преди около две седмици. “Оранжевите” спешно търсят вратар, тъй като разполагат единствено с младока Евгени Александров. Бразилецът Виничиус Баривиейра напуска след края на есенния дял от сезона, след като наемът му изтича. Иван Караджов ще заеме неговото място и се очертава като титуляр на вратата на Литекс през пролетта.

Вратарят ще излезе напълно безплатно на Гриша Ганчев. Интерес към него имаше от страна на Лудогорец, но Караджов няма желание да отиде в Разград. Босът на ЦСКА Димитър Борисов преди известно време на два пъти е предложил на вратаря да подсили новака в “А” група, но ударил на камък. Ръководството на “червените” твърди, че няма да пусне лесно Караджов да си тръгне, тъй като нямал право да разтрогне договора си. Според шефовете стражът и адвокатът му сгрешили с документите. От “Армията” дори се заканиха да спрат правата на футболиста.

Кондиционният специалист Иван Йовановски, който също напуска със сигурност ЦСКА, е получил предложение за работа и от Лудогорец. Треньорът, който преобрази заниманията на “червените”, е искан и от бившия си колега на “Армията” Милен Радуканов в “Ботев” (Пловдив)./БЛИЦ