ЦСКА чака Гриша Ганчев да помогне на тима да спечели титлата и да атакува групите на Шампионската лига. Това е било обсъждано на срещата между собственика на “оранжевите” Гриша Ганчев и мениджъра на “червените” Драголюб Симонович. БЛИЦ вчера първи съобщи за състоялата се във вторник среща между двамата.
 
Сърбинът, който е бивш играч на ловчанлии, е поискал трима национали от Литекс – Петър Занев, Георги Миланов и Александър Цветков, както и гласеният за държавния тим от февруари бразилец Том.
 
Схемата е “червените” да купят карето за един милион долара, пише “7 дни спорт”. След това при продажба зад граница сумата ще бъде приспадната, а останалите пари ще се делят 90:10 в полза на “оранжевите”. Така ЦСКА си осигурява на практика без пари дрийм тийм, който да премаже конкуренцията у нас.
 
Идеята на Драголюб Симонович е да дублира модела, по който Партизан влезе в Шампионската лига. Тогава Лотар Матеус събра едни от най-качествените играчи от сръбските отбори, които след това също добре спечелиха от участието на “черно-белите” в най-комерсиалния турнир.
 
В същото време Дуци е обърнал поглед и към Бургас. Там набелязаният за привличане футболист е централният бранител Енис Хайри, който е сред най-добрите на този пост у нас./БЛИЦ