Лукойл Академик постигна седмата си поредна победа от началото на сезона в Националната баскетболна лига. "Студентите" не срещнаха затруднения в Правец, побеждавайки Балкан с категоричното 78:53. Както е известно, тимът от Ботевград остана без треньор след напускането на Николай Пеев.

Това бе и последната среща за Лукойл Академик преди поредното голямо предизвикателство в Еврокъп. Във вторник "студентите" ще посрещнат Валенсия с Тиаго Сплитер в състава си в зала "Арена Армеец".

Лукойл продължава да е едноличен лидер в класирането на НБЛ, като все още е непобеден, а Балкан е на дъното след само 1 победа и 6 поражения.

Всички баскетболисти в състава на Йовица Арсич с изключение на Иван Руньов влязоха в игра най-малко за 10 минути, а 10 от тях се разписаха. Акида Маклейн записа дабъл дабъл от 13 точки и 10 борби, а с 11 точки се включи капитанът Тодор Стойков.

За Балкан единствен с двуцифрен точков актив беше Любомир Лилов, който вкара 14 точки и добави 4 асистенции. С 8 точки се включи младият Николай Маринов.