Трима треньори ще водят Балкан (Ботевград) срещу Лукойл Академик в предстоящия мач от Националната баскетболна лига (НБЛ). Легендарният Георги Христов, бащата на Мариан Христов, ще бъде начело на треньорския щаб. В него влизат още доскорошният помощник на напусналия Николай Пеев – Михаил Михайлов, и Лъчезар Диков, който водеше втория отбор на Балкан през изминалия сезон.

“Оставката е доблестно решение на треньора, за което му благодарим. Като ръководство бяхме безкрайно търпеливи към неговите действия и му дадохме достатъчно шансове лошият старт да бъде поправен. Но се видя, че това не му се отдаде като ръководител на отбора и му прави чест, че оцени реално каква е ситуацията, пое отговорността и подаде оставка”, коментира президентът на Балкан Иван Гавалюгов пред телевизия Ботевград.

“В момента имаме временен треньорски щаб в лицето на досегашния помощник Михаил Михайлов, Лъчезар Диков и Георги Христов. Те ще водят отбора, не мога да кажа докога и за какъв период, но ще бъде докато намерим нов старши треньор. Няма да прибързваме, искаме да направим правилен избор, да намерим треньор, който ще успее с тези момчета или с промените, които той ще реши на направи в селекцията, да върне публиката в залата, да подобри играта и съответно класирането”, добави шефът на ботевградчани.

“Имаме набелязани няколко варианта за треньори, включително и от чужбина. Не е тайна, че в момента в България няма свободни или поне такива, за които ние считаме, че биха свършили работа. Новият треньор ще може да прави промени в състава в рамките на бюджета. Не е тайна, че той е съкратен в сравнение с предходни години, по-малък е”, завърши Гавалюгов./БЛИЦ