ЦСКА е опитал да привлече друг футболист, който е играл за Реал (Мадрид). Става въпрос за известния полузащитник Мамаду Диара. Преговорите продължили няколко дни, но в крайна сметка двете страни не успели да стигнат до споразумение. Диара има над 150 мача за френския Лион, записал е още 122 с фланелката на Реал (Мадрид), а освен това е носил екипа и на Монако. В момента той е на 30 години и е свободен агент.

Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов потвърди новината, че е имало преговори с агентите на Диара. “Да, съществуваше такъв вариант. Но той приключи още миналата сряда. Офертата беше валидна за 48 часа. Миналият понеделник от мениджъри получихме покана да обмислим възможността да привлечем Диара. Докато се консултирахме в клуба, стана ясно, че поради лични причини от страна на самия футболист, трансферът реално става невъзможен. След случая с Диого искахме да сме много внимателни, поради това не бързахме с отговора си. Диара е голяма звезда, но подобни стъпки трябва много добре да се премислят. На този етап този случай за нас е приключил”, заяви Борисов пред “Гонг”.

Както е известно, ЦСКА се изложи с привличането на Карлос Диого – друг бивш футболист на Реал (Мадрид). Защитникът подписа договор, след това беше представен от Венци Живков и в крайна сметка отпраши в незнайна посока и забрави за София и ЦСКА. Уж към него се появи изключителен интерес от Палмейрас, заради когото Диого заряза “червените”, но по-рано днес президентът на бразилския клуб заяви, че никога не е стояло на дневен ред привличането на въпросния футболист./БЛИЦ