Мистериозният случай около Карлос Диого се заплита още повече. Както е известно, бившият защитник на Реал (Мадрид) и Сарагоса подписа договор с ЦСКА, позира с фланелката и се очакваше да бъде хитът в “А” група. Изведнъж всичко се преобърна наопаки, след като уж се появи интерес към него лично от Луис Фелипе Сколари и Палмейрас. Ден след като подписа с “червените”, Диого се прибра в Испания, тъй като съпругата му е била бременна.

И до ден днешен обаче защитникът нито тренира с Палмейрас, нито е подписал договор с клуба, а дори няма и информация дали наистина жена му е бременна и очаква дете.

Президентът на бразилския клуб Арналдо Тироне разплита част от случката, като казва, че Диого въобще няма да бъде привлечен в Палмейрас. Взимането на уругваеца никога не е стоял на дневен ред пред ръководството на клуба.

“Изобщо не сме искали Диого, това е лъжа! На този пост си имаме Сисиньо и Артур, който бе привлечен съвсем наскоро. Търсим халф и нападател, а не защитник", заяви босът Тироне.

В бразилското първенство отборите могат да използват най-много трима чужденци. Справка в състава на Палмейрас показва, че тимът разполага с точно толкова. Чилиецът Хорхе Валдивия е една от големите звезди на отбора, а парагваецът Адалберто Роман и аржентинецът Ернан Баркос са нови попълнения и това прави още по-малко вероятно идването на Диого.