Дългоочакваният спонсорски договор на "Левски" с "ВТБ Капитал" най-после е факт. Това обявиха от българския клон на мощната руска банка "Внешторгбанк" на специална пресконференция, състояла се в хотел "Шератон" при огромен медиен интерес.

Логото на ВТБ ще бъде поставено върху екипите на "сините". Те ще бъдат представени официално навръх националния празник 3 март, когато на "Герена" пред медиите ще позират всички нови попълнения на тима.

"Рекламният договор с "Левски" е факт. Контрактът с клуба вече е сключен. Радвам се, че подписахме спонсорски договор с един от най-силните клубове в България. За момента не искам да коментирам финансовите параметри и времетраенето. ", каза Атанас Бостанджиев, който е изпълнителен директор на "ВТБ Капитал", отказвайки да разкрие подробности около договора заради конфиденциалността в бизнеса.

Първоначално организаторите на брифинга предупредиха, че няма да се говори за "Левски", тъй като пресконференцията е насочена към встъпването на "ВТБ Капитал" на българския пазар. Множеството спортни журналисти обаче упорито настояваха да бъде коментирана темата със "сините" и това в крайна сметка се случи. 

"Относно "Левски", което мога да кажа, това е тенденция и политика на банката в новите страни и региони да набляга не само на политическия и финансов аспект, но и на социалния и спортния. Договорът за спонсорство с "Левски" е копроект и се радвам, че успяхме да сключим такъв контракт с един от най-добрите футболни клубове в България. "Левски" има голяма история и се опитваме да допринесем за социалния и спортен аспект на дейността си в държавата. Политика на банката е да не коментираме задочни подробности", продължи Бостанджиев.

"Вярваме, че сътрудничеството ни ще допринесе за развитието на клуба, както и за спорта в България като цяло. Ние ще се стремим да затвърдим историческите връзки между България и Русия чрез редица спортни начинания, както и чрез финансова инвестиция за развитието на нашия бизнес в региона, тъй като вярваме, че тези връзки са огромно значение и за двете страни", коментира споразумението Атанас Бостанджиев чрез официално прессъобщение, раздадено на представителите на медиите на пресконференцията.