1 март 2012 г., София. VTB Capital и ПФК „Левски" официално обявиха своето сътрудничество. Подписаното споразумение е част от международната стратегия и плана за бизнес развитие и утвърждаване на позициите на VTB Capital на Балканите.

VTB Capital е надежден партньор за по-нататъшно развитие на икономическите взаимоотношения между Русия и Балканите. Дружеството има за цел да изгради коректни бизнес отношения, като гарантира инвестиционни банкови услуги на най-високо ниво и като привлича потенциални инвеститори с позиции на руските и световните пазари.

VTB Capital е водеща международна инвестиционна банка с добри позиции в ключови класации.

VTB Capital се разраства бързо. Със седалище в Москва, днес тя оперира в стратегически региони като Лондон, Сингапур, Дубай, Хонконг, Париж, Виена, Москва и Ню Йорк.

Балканите също са такъв стратегически регион, където VTB Capital възнамерява да се установи и да заяви желанието си за дългосрочно присъствие.

За VTB Capital:

VTB Capital, инвестиционният бизнес на VTB Group, е един от трите стратегически клонове на VTB Group наред с корпоративния бизнес и търговията на дребно. От основаването си през 2008 г., VTB Capital е участвал в повече от 235 ECM и DCM сделки, които бяха решаващи за привличането на над 96,3 милиарда щатски долара инвестиции в Русия и Общността на независимите държави (ОНД).

VTB Capital предлага пълен обхват от инвестиционни банкови продукти и услуги на руски и международни клиенти, като фокусът е върху операции на дълговия пазар, пазара на акции и глобалните стокови пазари, инвестиционен и управление на активи, консултации за клиенти в областта на M&A и ECM сделки в Русия и в други страни. VTB Capital оперира в Москва, Лондон, Сингапур, Дубай, Хонконг, Ню Йорк, Париж и Виена, а главният офис се намира в Москва.

VTB Capital държи силни позиции на дълговия пазар и на пазара с дялов капитал в Русия и ОНД според класацията на Dealogic и Bloomberg за 2011 г. През 2011 г. изследователският екип на VTB Capital беше оценен на първо място в проучването на Thomson Reuters Extel Survey и Institutional Investor All-Russia Investor Survey.