Григор Димитров не успя за трети път да мине препятствието Янко Типсаревич. Първата ни ракета падна от сърбина с 6:7, 2:6 и напусна “Мастърса” по тенис в Маями (САЩ) в четвъртия кръг. За Гришо това е трета поредна загуба от опитния сърбин.

20-годишният национал имаше шанса да спечели два поредни мача срещу състезатели от топ 10, но деветият в света Типсаревич го спря. Както е известно, в третия кръг Димитров надделя над номер 7 в ранглистата Томаш Бердих с 6:3, 2:6, 6:4.

Мачът между Григор и Янко започна много равностойно. В първия сет двамата сервираха стабилно и не се стигна до нито една точка за пробив. Така частта трябваше да бъде решена в тайбрек. В него Димитров, който имаше в актива си 9 аса, подава слабо и направи две двойни грешки, след които загуби с 3:7 точки.

Вторият сет започна с колеблива игра на хасковлията, който очевидно отново имаше проблем с гърба си. Това позволи на сърбина да поведе с 3:0 гейма. Димитров намери сили да спечели следващите си два сервис гейма, но силите му стигнаха само за това и Типсаревич взе сета с 6:2.

От Маями Гришо си тръгва с 43 370 долара и 90 точки за ранглистата, с която ще се изкачи до около номер 85 в света. Следващият турнир в календара на българина е на клей – “Мастърса” в Монте Карло, който стартира на 16 април.

Мачовете между двамата
2011 година, Вашингтон (САЩ), хард, 1/8-финал
Григор Димитров – Янко Типсаревич 4:6, 2:6
2011 година, Ийстбърн (Великобритания), трева, ¼-финал
Григор Димитров – Янко Типсаревич 3:6, 6:7
2012 година, Маями (САЩ), хард, 1/8-финал
Григор Димитров – Янко Типсаревич 6:7, 2:6