Новак Джокович отхвърли вариант да се откаже след края на Олимпиадата в Париж. Това каза самият той пред медиите преди старта на Игрите във френската столица, провокиран от това, че олимпийския турнир ще бъде последен в кариерата за друго величие на спорта - Анди Мъри.

"Все още не съм близо до край на кариерата си, въпреки че може би много хора биха искали да се оттегля от тениса. Така че докато един от нас продължава да играе, нашата ера продължава", каза 37-годишният сърбин.

"Разбира се, сега има смяна на поколенията, Карлос Алкарас и Яник Синер са двама от най-силните играчи в света и те са много млади, така че ще бъдат много време на върха в бъдеще. Но въпреки това е страхотно, че аз и Надал все още сме в състояние да се представяме на високо ниво. Разбира се, краят на кариерата ми е по-близо от началото, но все пак ми харесва да се състезавам", добави сърбинът, който в момента е втори в световната ранглиста.

За Новак Джокович тенис надпреварата в Париж също ще бъде най-вероятно последна, а той се е устремил да я спечели на всяка цена. Единствено олимпийската титла липсва на 37-годишния сръбски тенисист в така или иначе великата му спортна кариера. Той е и състезателят с най-много спечелени титли от Големия шлем - 24.