Бразилският нападател Луис Едуардо стана поредното ново попълнение на Етър. Таранът подписа договор с клуба и веднага получи виолетовата фланелка с №9.

Луис Едуардо дойде на стадион "Ивайло" със своя мениджър Джери Перейра и за около час бяха финализирани преговорите, след което и парафира 2-годишен контракт.

Голмайсторът за последно беше в Монтана, откъдето избяга след края на сезона, споделяйки, че се завръща в родината си, тъй като чака втора рожба. 4-годишният му син Луан скоро ще има сестричка.

За Монтана Луис Едуардо изигра 79 мача и наниза 18 гола и се превърна в реализатор №1 на клуба в "А" група за всички времена. Втори във вечната ранглиста е Румен Панайотов с 15.

Идването на Луис Едуардо в Етър е донякъде изненадващо, тъй като той водеше подготовка с руския Том Томск и дори вкара гол още при дебюта си. В крайна сметка обаче акостира в Етър и отново ще играе в "А" група.

Нвата деветка на "виолетовите" е роден на 24 май 1985 г., висок е 181 см и тежи 78 кг. Луис Едуардо е типичен таран с голям усет към гола и безпощаден, когато е на стрелкова позиция. Първият му клуб, с който на 17 години подписва договор, е Соуза, а най-известният отбор, в който е играл в Бразилия, е първодивизионният Баия.