Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Първата ни ракета Цветана Пиронкова стартира с победа на US Open - 6:3, 6:4 срещу Камила Джорджи от Италия.

По този начин българката се класира във втория кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, а това беше десети случай, в който тя преодолява първия кръг на турнир от "Големия Шлем".

Победата над Камила Джорджи (89-а в световната ранглиста) е втора за Цвети от два мача до момента, след като българката победи италианската и през 2011 година на "Уимбълдън" с убедителното 6:2, 6:1.

Благодарение на успеха над Джорджи първата ни ракета си осигури 37 000 долара от наградния фонд и 100 точки за ранглистата, но няма да добави нови към актива си, тъй като и през миналата година достигна до тази фаза на турнира.

Във втория кръг на US Open Пиронкова ще се изправи срещу Аюми Морита от Япония, която отстрани с 6:3, 6:4 намиращата се в ужасна форма през този сезон румънка Моника Никулеску.

Това ще е трети мач на българката с японката, като Пиронкова спечели първите два, и то без загубен сет - 6:0, 6:1 на Индиън Уелс през 2010 г. и 6:3, 7:5 насред Токио няколко месеца по-късно. И двете срещи се проведоха на твърди кортове, каквито са и тези на US Open.