Иван Иванов се превърна в герой за Партизан в мача-реванш от плейофите на Лига Европа. Българският национал вкара единственото попадение при победата на сръбския гранд над норвежкия Тромсьо с 1:0 и класира отбора си в груповата фаза на турнира. Бившият играч на ЦСКА се разписа в 75-ата минута. Първата среща бе спечелена от норвежците с 3:2. Иванов игра цял мач.

В своя мач на сезона “гробарите” започнаха предпазливо и едва след почивката се поотвориха. Пропуски обаче пред противниковата врата направиха Илич, Томич и Митрович. В 71-ата минута Иванов с глава прати топката в горната греда. 5 по-късно обаче българинът се реваншира с чудесен отскок и прецизен удар, който не остави шансове на вратаря Лекстрьом - 1:0 и победа за Партизан. За втори път в кариерата си Русия след гол с глава класира отбора си за груповата фаза на Лига Европа. Преди 3 години при последния пробив на ЦСКА в турнира именно Иванов донесе победата на "червените" с 2:1 над руския гранд Динамо в Москва.

Той се разписа и при победата на Партизан  над малтийския Ла Валета с 4:1 като гост в мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига на 17 юли.