Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова загуби от Ана Иванович с 0:6, 4:6 мача си от осминафиналите на US Open. 24-годишната пловдивчанка се изправи срещу бившата №1 в света и поставена под №12 в схемата сръбкиня, която обаче не й даде никакви шаносве.

Първия сет бе спечелен безапелационно от Иванович с 6:0. Сръбкинята не остави никакви шансове на нашето момиче. Единствено във третия гейм Пиронкова имаше две възможности за пробив, но не успя да се възползва от тях.

Преди началото на втория сет Пиронкова получи медицинска помощ заради проблеми във врата. Това като, че ли подейства добре за българката, кято започна много добре втория гейм. Цвети проби за 2:1 в своя полза, но веднаг апозволи пробива да бъде върнат. Последва нов успех при сервирането на Иванович, който пак бе върнат веднага. Сръбската тенисистка спечели следващия си сервис и резултата стана 4:3 за нея. Иванович стигна до трети пореден пробив и се стигна до 5:3 в нейна полза.

Българката успя да пробие сервиса на бившата номер 1, но в крайна сметка след гейм на 0 Иванович затоври мача и се класира за 1/4-финалите на Откритото първенство на САЩ.