Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Барселона победи гръцкия Панатинайкос с 85:80 и спечели първото издание на приятелския баскетболен турнир „Лукойл Екто Спорт” в София. Третото място спечели българският шампион Лукойл Академик, след като се наложи с 85:75 над Цървена звезда.

Каталунците и Панатинайкос играха равностойно през първата част и тя мина без никакви откъсвания. Така бе през всичките първи десет минути, които приключиха при резултат 20:19 за Барса. През втората четвърт каталунците водеха в резултата, но разликата се запази малка – 40:36.

И в третата част Барса бе напред и поддържаше малка преднина. Към края й каталунците успяха да направят силна серия, която включваше две тройки на Джо Ингълс, като с втората тях тимът дръпна с 65:52 след 30 минути игра.

В последната четвърт гръцкият тим вкара първите 7 точки и намали изоставането си, но Еразъм Лорбек се намеси в точния момент и върна 3 от тях. След това двата тима продължиха да играят кош за кош, а Барса поддържаше преднината си и в крайна сметка спечели мача с 85:80, за да триумфира в турнира.
Барселона води с 65:52 точки на Панатинайкос след третата част във финала на четиристранния турнир "Лукойл Екто Спорт", който се провежда в зала "Арена Армеец" в София.