Шампионът на България Лукойл Академик победи Цървена звезда с 85:75 точки в спора за третото място от четиристранния турнир “Лукойл Екто Спорт”.

Първото полувреме премина при равностойна игра. Водачеството в резултата се променяше почти постоянно. Лукойл обаче изпускаше да увеличи аванса си, когато имаше преднина в точките. Показателно за това беше стрелбата от зоната за три точки, която не се получаваше.

Най-добре за "студентите" преди почивката се представиха Мохамед Абукар и Божидар Аврамов. В края на първата и втората част на игрището се появи и новото попълнение Томас Масамба. Плеймейкърът на шведския национален отбор се включи добре и раздвижи сериозно играта на българския шампион. В крайна сметка сръбският гранд водеше на почивката с 43:40 точки.

След паузата българският първенец показа по-голяма стабилност както в играта си, така и в най-важното звено от нея - стрелбата. Лукойл дори поведе в резултата и не допусна обрат продължително време след това, запазвайки прединатата си до края на двубоя. Най-голямата разлика беше от 11 точки. Сирената пък за край прозвуча за последен път при 85:75.

Българският национал Божидар Аврамов наниза 19 точки, докато новото попълнение Абукар се отчете с 16.