Издевателствата върху футболните съдии у нас зачестиха, а БЛИЦ разбра за пореден екшън, който обаче до този момент е потулван. Причината е, че в скандалната случка е замесен полицай. Става въпрос за вратаря на Урвич (Пасарел), който е дал началото на боя, хвърлен на млад рефер в мач срещу "Левски" (Драгалевци).

Двубоят е от "А" Регионалната софийска група и се е играл преди няколко кръга. Всъщност е трудно да кажем, че се е играл, тъй като е бил прекратен при резултат 0:1, когато съдията Георги Минов е бил атакуван от домакините. Полицаят, който пазел вратата на Урвич се нахвърлил да му търси сметка, след което се намесват и съотборниците му. В заформилото се меле младият рефер залита и си удря лошо главата, след което срещата е прекратена, гостите от Драгалевци бият със служебното 4:0, а Минов се озовава в "Пирогов". Там разбитата му глава е била шита, а момчето вече е по-добре.

Странното е, че и на този мач са липсвали охранители, каквито са изискванията на БФС. Младият рефер първоначално се е страхувал да тръби за случката, тъй като в нея е замесен полицай. След като се консултирал с шефовете си и е написал подробен доклад, се е събирала Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС - София, която е взела решения по скандалния случай, които на този етап не са обявени. БЛИЦ ще продължи да следи темата.