Борислав Михайлов поздрави националния отбор и коментира последните успешни резултати. Президентът на БФС коментира играта на отбора, отказа на Димитър Бербатов да се върне и други. Михайлов даде обяснение и за “черното тото” в България.

-Г-н Михайлов, каква е оценката ви за националния отбор и може ли да се класираме на световното първенство?
-Смятам, че ще е много трудно да се класираме въпреки добрите игри и резултати. Българите сме оптимисти, дори когато нещо малко положително се случи. Оценката, която поставям на отбора за мачовете с Дания и Чехия, е 4,75.

-На кого се дължи този успех?
-Най-вече на треньора, който имаше възможност да се избере екип, работят заедно вече доста време. На старанието на самите футболисти, които Любо познава от времето му в ЦСКА и Литекс. Това е бъдещето на България. Отборът играе много по-агресивно отпреди, с много скорост, без типичен централен нападател. В световния футбол липсват халфове тип Балъков или Лечков. Има много хубав климат в отбора, дисциплина.

-Харесва ли ви как игра Валери Божинов?
-Да, хареса. Аз за разлика от други съм сред хората, които вярват, че той има бъдеще. Ако играе редовно за клубния си отбор, може да помогне на националния отбор.

-А Ники Михайлов как игра?
-Много добре, но по обясними причини не аз съм този, който трябва да го коментира. Със сигурност той може да стане по-добър от мен. В много неща вече го е направил. Той е един от най-добрите вратари в Европа.

-Има ли шанс Димитър Бербатов да се върне в националния отбор?
-Той имаш много пъти шансове, така или иначе никой не разбра защо не се връща. Тази тема толкова я разискваме, че няма смисъл. Трябва да питате Любо Пенев какво му е отговорил.

-Като че ли истината за отказването му не излиза наяве?
-Аз със сигурност не ги знам точните мотиви. Любослав Пенев беше човекът, който да го убеди да се върне. И той беше почти убеден, че ще се върне, когато даде пресконференцията. Нека се концентрираме върху отбора в този му вид и да търсим успехи.

-Понеже Мартин Петров ни липсва...
-Има си треньор, аз съм президент, за да осигурявам всички условия. Той изготвя списъка с футболистите. Естествено, че си говорим неофициално за извиканите, но тук е официално. Така че питайте треньора.