Два германо-испански сблъсъка определи жребият за полуфиналите на Шампионската лига. Новият шампион на Германия Байерн ще се изправи срещу очертаващия се носител на титлата в Испания Барселона.
 
Това означава, че миналогодишният първенец в Примера дивисион Реал (Мадрид) ще мери сили с предишния шампион на Бундеслигата Борусия (Дортмунд). Двата тима бяха съперници и в груповата фаза, като немският тим спечели с 2:1 у дома и направи 2:2 на "Сантяго Бернабеу".
 
Байерн и Барселона имат общо шест срещи един срещу друг в Европа, като баварците имат сериозно предимство в баланса: 3 победи за немците, 2 равенства и 1 успех за каталунците. Головата разлика е 9:8 в полза на “блаугранас”.
 
Любопитен факт е, че последният полуфинал на Борусия (Дортмунд) в евротурнирите е срещу Реал (Мадрид). Това става през сезон 1997/98 на Шампионската лига, когато “белият балет” продължава напред и след това печели трофея за първи път след 32 години.

Общият баланс на сблъсъците между двата тима "жълто-черните" и Кралския клуб е в полза на Реал (Мадрид): 2 победи, 3 равенства и 1 загуба, г.р. 8:6.
 
ПОЛУФИНАЛИТЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА
Байерн – Барселона
Борусия (Дортмунд) – Реал (Мадрид)
 
ФИНАЛ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА В ЛОНДОН НА 25 МАЙ
Борусия (Дортмунд)/Реал (Мадрид) – Байерн/Барселона


ВСИЧКО ЗА СЕЗОН 2012/13 НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГАТУК
ВСИЧКО ЗА ЕЛИМИНАЦИОННАТА ФАЗА НА ТУРНИРА - ТУК