Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Полицията в Дортмунд излезе с изявление по повод маскираният мъж, който вся смут по време на двубоя между Германия и Дания (2:0) на евро 2024 снощи.

Човекът е на 21 години и се казва Оливър. Той се разходи по подпокривните пространства на стадиона в Дортмунд с раница на гръб, което предизвика съмнения дали не се готви за нещо, от което да пострадат хора.

"Според първоначалните сведения, които сме събрали, мъжът просто е искал да направи снимки от покрива на стадиона, както вече го е правил и на други места в Германия. Той носеше снимачна техника в раница за тази цел. В нито един момент не е имало опасност за другите хора на стадиона", се казва в изявлението на полицията от Рурската област. 

Те обаче не разкриха дали е имал билет или акредитация за влизане на стадиона, защо е балансирал на гредите, държащи покрива, както и защо е носел маска.

Униформените допълниха, че щабовете на двата отбора са били информирани за присъствието на маскирания, но въпреки това не са пожелали срещата да бъде прекъсвана, както вече се случи по-рано снощи заради лошо време.