Наско Сираков коментира загубата на “Левски” от Лудогорец с 0:2 на стадион “Георги Аспарухов”. Няколко любопитни момента направиха впечатление в изказването на директора. Сираков открито намекна, че в момента приоритет за “Левски” е строежът на сектор “А”, а не титлата, тъй като разликата с челниците вече е доста голяма. И това се случва навръх 100-годишнината, която клубът ще чества догодина. Според Наско “Левски” няма класа и се стреля на тъмно с новите попълнения. Шефът даде срок – след Нова година, когато “сините” би трябвало да започнат да се противопоставят на по-силните тимове.

“През първото полувреме направихме две много груби индивидуални грешки, които доведоха до два гола. Срещу отбор като Лудогорец това тежи много. Преди два месеца ви казах, че има три отбора, които са пред нас. Надявах се да сме скъсили малко разликата, но когато не те надиграят, но те победи по-добър отбор, трябва да го примеш и да гледаш напред”, заяви Сираков.

“Като цяло не мога да бъда недоволен от поведението на играчите. Разбира се, трябваше да бъдат малко по-агресивни. През второто полувреме играха 30 минути значително по-добре. Стигаме до вратата, но не може да реализираме. Срещу такъв отбор е тежко. Надявам се след Нова година да имаме отбор, който да ни позволява да играем по-спокойно срещу тези противници”, допълни директорът.

На въпрос за шампионските амбиции на “Левски”, Сираков заяви: “За клуба приоритет тази година е най-вече сторежът на “А” сектор. Сега в момента каквото и да приказваме, ние попълваме отбора с играчи без договори. Стреляме на посоки. Гледаме играчи, които на Нова година ще бъдат привлечени – минимум четирима. Надявам се в сряда да победим (за Купата на България срещу Пирин Гоце Делчев). Вижте, ние ще играем всеки мач, колкото и клиширано да звучи, за повече точки, но разликата с челниците е голяма. С начина, по който играем в момента, не ни позволява да мислим и мечтаем за челните места.”

На въпрос дали Йоканович остава, Сираков коментира: “На този етап въобще не стои пред нас мисълта за някакви треньорски промени. Глоби не се предвиждат. Естествено, има хора над мен, които да преценят дали трябва да бъдат глобени. Колкото по-бързо си дадем сметка и осъзнаем, че това са им възможностите, ще можем да приемаме тези загуби по-лесно.”

На въпрос, какво прави Кевин Бру в “Левски”, Сираков каза: “Това са играчите, които имаме в момента. С тях разполагаме и с тях ще завършим сезона. Надавям се утре да имаме още едно ново попълнение. Според мен на “Левски” му липсва достатъчно класа, за да се противопостави на отбор като Лудогорец. Не се притеснявам, че няма да влезем в първата седмица (смее се). Градим отбор, хората би трябвало да бъдат по-търпеливи. Обещавам да закарам “Левски” там, където съм го закарвал.”