Манчестър Юнайтед победи с 1:0 Ливърпул и се класира на 1/8-финалите на турнира за Купата на Лигата - "Кепитъл Уан Къп". Двубоят се игра на стадион "Олд Трафорд", а автор на единственото попадение стана Хавиер Ернандес. Чичарито се разписа в 46-ата минута, вкарвайки "гол от съблекалнята", който шокира гостите, след като двата тима се бяха прибрали на почивка при нулево равенство.

В състава на Ливърпул след изтърпяно наказание от 10 мача се завърна звездата Луис Суарес, който можеше да отбележи гол, но нацели напречната греда на вратата, пазена от Давид Де Хеа.

Както и при тежката загуба с 1:4 от Манчестър Сити в неделя, Юнайтед отново беше без Робин Ван Перси. Заради отсъствието на холандеца Дейвид Мойс даде шанс за изява на Чичарито, който му се отблагодари с попадение, оказало се достатъчно за продължаването в следващата фаза на турнира.

За двубоя с Ливърпул тази вечер мениджърът на "червените дяволи" не разчита на опитните защитници Рио Фърдинанд и Неманя Видич, които дори не бяха в групата за двубоя. Сред титулярите на домакините личеше името на Александър Бютнер, който рядко получава шанс за изява.

Преди почивката и двата отбора имаха положения да се разпишат, но Симон Миньоле спаси ударите на футболистите на Манчестър Юнайтед към неговата врата, докато играчите на Ливърпул на няколко пъти осъществиха добри комбинации в предни позиции, но пропускаха в решителния момент преди гола.

Със самото начало на втората част домакините нанесоха своя удар. Хавиер Ернандес се освободи от опеката на Хосе Енрике при изпълнение на корнер и отблизо с леко чукване на топката не остави шансове за реакция на Миньоле - 1:0.

Този гол сякаш даде допълнително самочувствие на домакините и в рамките на няколко минути те сътвориха още две опасности пред вратата на гостите. Шинджи Кагава уцели горната греда, а Нани бе съборен в наказателното поле на "мърсисайдци", но реферът Марк Клатънбърг не отсъди дузпа, въпреки че имаше основание да го стори.

Постепенно Ливърпул започна да поглежда по-уверено към вратата на съперника и до края на мача създаде няколко положения, за които може да съжалява, че не успя да реализира. Виктор Моузес пропиля добра възможност, а Суарес уцели горната греда с удар от фаул. Още два шута на звездата на Уругвай минаха извън очертанията на вратата на "червените дяволи", а стражът на домакините отрази и удар на Джордън Хендерсън по диагонала, за да задържи аванса на своя тим.

Така Манчестър Юнайтед елиминира Ливърпул, като успя да си отмъсти за загубата с 0:1 на "Анфилд" в 3-ия кръг на Висшата лига.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЛИВЪРПУЛ 1:0
1:0 Хавиер Ернандес (46)

Манчестър Юнайтед: 1.Давид Де Хеа, 2.Рафаел Да Силва, 6.Джони Еванс, 12.Крис Смолинг, 28.Александър Бютнер, 4.Фил Джоунс, 11.Райън Гигс, 17.Нани (90+1-19.Дани Уелбек), 26.Шинджи Кагава (73-44.Аднан Янужай), 10.Уейн Рууни, 14.Хавиер Ернандес (74-16.Майкъл Карик)
Мениджър: Дейвид Мойс

Ливърпул: 22.Симон Миньоле, 3.Хосе Енрике, 4.Коло Туре, 17.Мамаду Сако, 37.Мартин Шкъртел, 21.Лукас Лейва (67-34.Мартин Кели), 8.Стивън Джерард, 14.Джордън Хендерсън, 12.Виктор Моузес (82-31.Рахим Стърлинг), 7.Луис Суарес, 15.Даниел Стъридж
Мениджър: Брендън Роджърс

Манчестър, ст. "Олд Трафорд"
Жълти картони: Фил Джоунс, Райън Гигс (Манчестър Юнайтед); Лукас Лейва, Коло Туре, Джордън Хендерсън (Ливърпул)



M1-0L by omfgoals



АНГЛИЯ, КУПА НА ЛИГАТА, 3 КРЪГ
На 24 септември 2013 г.
Съндърланд – Питърбро 2:0
Уест Хям – Кардиф 3:2
Манчестър Сити – Уигън 5:0
Бърнли – Нотингам 2:1
Саутхемптън – Бристъл Сити 2:0
Суиндън – Челси 0:2
Уотфорд – Норич 2:3 след прод.
Астън Вила – Тотнъм 0:4
Хъл Сити – Хъдърсфилд 1:0
Лестър – Дарби Каунти 2:1
Фулъм – Евертън 2:1
 
На 25 септември 2013 г.
Mанчестър Юнайтед – Ливърпул 1:0
Нюкасъл – Лийдс 2:0
Транмиър – Сток Сити 0:2
Бирмингам – Суонзи 3:1
Уест Бромич – Арсенал 3:4 след дузпи (1:1 в ред. време и след прод.)

* Заб.: Отборите с по-тъмен шрифт продължават напред.