Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо се извини на Манчестър Сити, че се е покатерил на трибуните зад резервната скамейка на „гражданите“ след победния гол на Фернандо Торес за успеха на „сините“ с 2:1 на „Стамфорд Бридж“ в неделя.
 
„Челси трябва да поеме вината за тази моя реакция. Преди началото на първенството поисках сезонен пропуск за сина ми, а те ми дадоха такъв с място зад скамейката на гостуващия отбор. След гола на Торес отидох при детето си, за да ликуваме заедно“, заяви Моуриньо.
 
„Кълна се ,че отидох при сина си. От Манчестър Сити имат правото да мислят каквото си искат. Ако не ми вярват, добре. Аз се извинявам“, допълни португалският специалист.
 
„Това беше драматичен мач, решен в последната минута. През миналия сезон победих „гражданите“ с 3:2 в Шампионската лига в последната минута. Тогава се плъзнах по терена на колене и унищожих панталона си“, коментира Специалния.
 
След края на мача стана ясно, че Моуриньо не е подал ръка на мениджъра на Манчестър Сити Мануел Пелегрини.
 
„Не очаквах Моуриньо да постъпи по друг начин след гола на Фернандо Торес. Това е нормално във футбола. С Жозе Моуриньо не си стиснахме ръцете след мача, а и не исках“, разкри Пелегрини.
 
„В другите държави си подаваме ръка преди мача, това е достатъчно. Не го правим след края на срещата. В Мадрид не го направих след нито един мач. Това обаче не е демонстрация на неуважение. Ако Пелегрини мисли, че съм постъпил грешно, приемам вината, няма проблем“, обяви Моуриньо.