Марек Юнион-Ивкони загуби и втората си среща в Шампионската лига. Възпитаниците на Найден Найденов паднаха като гост от първенеца на Словения АЦХ Волей (Любляна) с 0:3 гейма (25:27, 18:25, 17:25). Както е известно, в първата си среща от Група "А" дупничани допуснаха поражение с 0:3 и от френския Тур.

И в Словения Марек се представи слабо, като след загубата тимът е на последното 4-о място в групата без спечелена точка до момента.

Избраниците на Найден Найденов започнаха що-годе добре срещата и успяха да поведат. След това обаче последва спад в играта им, от която се възползваха домакините. В крайна сметка след 33 минути оспорвана битка словенците дръпнаха с 1:0. Това явно пречупи българските волейболисти и те не съумяха да вземат дори гейм, записвайки тежка загуба.

Най-резултатен в мача стана натурализираният хърватин Анделко Чук, който заби 15 точки. За Марек с 8 се отчете Венелин Кадънков, 7 точки реализира Златан Йорданов, а с 6 остана Борислав Апостолов.

Следващият мач на дупничани е ново гостуване. На 7 ноември от 21:30 часа българско време Марек се изправя срещу вицешампиона на Италия Копра Елиор (Пиаченца), чийто капитан е българинът с италиански паспорт Христо Златанов. Италианците утре пък имат гостуване на Тур.