Бившият български национал Георги Пеев се превърна в герой за Амкар при победата с 3:1 над Кубан в българското дерби от 17 кръг на руската Премиер лига.
 
Пеев беше единственият българин, който игра за тима от Перм и завърши с гол и две асистенции за успеха след обрат. Ивелин Попов игра цял мач за гостите от Краснодар и асистира за попадението на своя отбор.
 
Кубан откри резултата в 27-ата минута. Попов центрира от корнер, а топката попадна в Анхел Деалберт, който от пет метра я прати във вратата на Сергей Нарубин.
 
Амкар осъществи своя обрат в последните 15 минути. В 77-ата минута Пеев центрира от фаул и Игор Пикушчак се разписа с глава. Четири минути по-късно Иван Черенчиков беше точен след подаване на българина.
 
В 86-ата минута Георги Пеев успя да се разпише. Той вкара осмия си гол за сезона след точно изпълнение на дузпа, отсъдена за фаул на Деалберт срещу Мартин Якубко. Това беше шесто попадение за българина от дузпа през този сезон.
 
С успеха Амкар се изкачи на пето място в класирането с 30 точки, колкото има и четвъртият ЦСКА (Москва). Кубан е девети с 23 точки.
 

РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 17 КРЪГ
От 22 ноември (петък)
Зенит – Ростов 0:2
От 23 ноември (събота)
Том - Рубин 0:1
Амкар - Кубан 3:1
 
ПРЕДСТОЯЩИ
На 23 ноември (събота): ЦСКА (Москва) – Спартак (Москва)
На 24 ноември (неделя): Локомотив (Москва) – Динамо (Москва), Урал – Криля советов, Анжи – Волга
На 25 ноември (понеделник): Краснодар – Терек
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ЗЕНИТ 36, 2.Локомотив (Москва) 33, 3.Спартак (Москва) 33, 4.ЦСКА (Москва) 30, 5.Амкар 30 и др.