Удинезе елиминира Интер от Купата на Италия, след като в мач от 1/8-финалите на турнира се наложи с 1:0 на “Фриули”. Сред зрителите беше новото попълнение на “зебрите” Антонио Вутов. Младият талант на “Левски” подписа за 4,5 години с “фриуланите”, а в петък пътува обратно за България.
 
Диего Милито започна като титуляр за “нерадзурите” за първи път от година, а Валтер Самуел и Габи Мудингай също се завърнаха в игра. При Удинезе също имаше промени в състава. Домакините бяха без Луис Муриел и дадоха почивка на Антонио ди Натале.
 
“Зебрите” бяха по-агресивни в началото на мача и пропуснаха положения чрез Нико Лопес и Видмер. Натискът даде резултат в 32-ата минута, когато Майкозуел се разписа след центриране на Нико Лопес отдясно. Четири минути по-късно Интер беше близо до изравнителен гол, но прехвърлящият удар на Здравко Кузманович кацна върху напречната греда. След това Милито претендираше за дузпа за дърпане от Маурицио Домици.
 
Интер заигра по-атакуващо през втората част, когато Валтер Мадзари смени халфа Мудингай с нападателя Родриго Паласио. Кузманович опита далечен удар, но Иван Келава парира. При една контраатака Удинезе беше близо до втори гол, но Джампиеро Пинци на празна врата би високо. “Нерадзурите” имаха нова претенция за дузпа заради игра с ръка на Видмер.
 
Изненадващ дебют за Интер направи Рубен Бота, който не е играл от април 2013 г. заради контузия на коляното и беше регистриран едва преди два дни. Гуарин и Милито пропиляха положения за гостите, а в добавеното време Баду беше близо до гол да Удинеце.
 
Това е най-ранното отпадане на Интер в Купата на Италия от 2002 г. Така “нерадзурите” пропиляха единствения си реален шанс за спечелване на трофей през сезона. На 1/4-финалите Удинезе ще играе с победителя от мача между Милан и Специя.