Юношата на "Левски" Антонио Вутов вече официално е футболист на Удинезе и продължава кариерата си в Италия. Талантът парафира своя договор с клуба от Серия "А", след като вчера почти цял ден преминаваше задължителните медицински прегледи и изследванията. Те са показали, че всичко с Вутов е наред и той сложи подписа си под договор, който е за срок от 4 години и половина.

Днес 17-годишният играч, заедно с родителите и мениджъра си Лъчезар Танев, бе на обиколка из стадиона и базата на "фриуланите" и се запозна с обстановката в клуба, заемащ 13-ото място към момента в Серия "А". Вутов обаче едва ли веднага ще започне в първия отбор. Българинът първо ще трябва да се докаже в младежкия тим на Удинезе, състезаващ се в Примаверата.

Тази вечер Вутов и семейството му ще гледат на живо срещата на новия му отбор с Интер от 1/8-финалите за Купата на Италия. Родителите на таланта го придружават на Ботуша, тъй като той е непълнолетен и се изисква присъствието им при подписването на договора.

В петък талантът от Мездра се прибира обратно в България, за да събере багажа си, както и да се сбогува с досегашните си съотборници в "Левски".

Както вече стана ясно, в касата на клуба от "Герена" се очаква първоначално да постъпят около 600 000 евро от раздялата със 17-годишния талант. Сумата за "Левски" може да нарасне поне до 1 милион евро при определени условия в зависимост от представянето на Вутов в Италия.

"Сините" запазват и процент от бъдеща продажба на атакуващия полузащитник. Роденият в Мездра техничар записа 39 мача и 4 гола за първия отбор на "Левски", а сега ще има шанс да заиграе в Серия "А".

Вутов остава в 100-годишната история на 26-кратните шампиони, като най-младият футболист, дебютирал със синята фланелка и най-младият, който е вкарвал гол в "А" група.

Удинезе никога не е ставал шампион на Италия, нито е печелил купата. Тимът обаче е прочута фабрика за футболисти. Най-славните в историята на Удинезе са Зико, Дино Дзоф, Оливер Бирхоф, Франко Каузио и др.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА