Бившият президент на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес ще излежи присъдата си в затвора "Ландсберг", в който е лежал и немският диктатор Адолф Хитлер, информират германските медии.

Въпросният затвор се намира на около 70 км от Мюнхен и в него към този момент лежат 565 затворници. Любопитен факт е, че в този затвор е лежал Адолф Хитлер през 1924 г. по обвинение в държавна измяна. Диктаторът е бил осъден на 5 години затвор, но е останал зад решетките само 264 дни. Той е имал всякакви удобства, като отделна тоалетна, баня и дори е имал право на храна по избор.

Според немските медии Хьонес ще бъде третиран като всеки друг затворник. Той ще пере дрехи и дори ще помага в кухнята по 8 часа на ден. 62-годишният бивш бос на баварците най-вероятно ще има възможност да излезе и по-рано от затвора. При добро поведение от неговата страна има шанс присъдата да му бъде намалена наполовина или на 21 месеца.

Световният шампион от 1974 година с ФРГ (Федерална Република Германия) няма да разполага с телевизор в килията и няма да гледа мачоветена Байерн и тези на Германия от Мондиал 2014 2 Бразилия.