Президентът на Байерн Ули Хьонесе е спечели умопомрачителните 130 милиона евро от сделките си на борсата, стана ясно в третия ден от процеса срещу него за укрити данъци, съобщава „Билд”.

Адвокатът на 62-годишния футболен бос Ханс Файген обяви пред съда, че клиентът му е направил признание за тези суми в показанията си от 17 януари 2013 година. Печалбите са направени в две години – 2003 и 2005. През 2003 година Хьонес е спечелил 52 милиона евро, а две години по-късно още 78 милиона, което прави общо 130 милиона евро.

Укритите данъци са в размер на 27,2 милиона евро и е твърде вероятно сумата да се окаже още по-голяма след разглеждане на всички детайли по случая.

Адвокатът на Хьонес е убеден, че клиентът му може да получи оправдателна присъда, тъй като неговите самопризнания са подплатени с 130 милиона евро, които се явяват така наречената „амнистия“, присъстваща в немското законодателство.

Ако въпросната „амнистия“ бъде призната от съда, Хьонес ще отърве затвора, въпреки че е присвоил толкова огромна сума от укриване на данъци.