Общинският съвет в Димитровград отказа да обяви треньора на ЦСКА Стойчо Младенов за почетен гражданин. Футболната легенда не получи почетното звание заради бившия кмет и настоящ шеф на местния парламент Стефан Димитров. Той и неговата група „Да за Димитровград“ не подкрепиха предложението на сегашния градоначалник Иво Димов.

По регламент високото звание може да бъде връчено, след като бъде одобрено от местния парламент с 2/3. Дори противостоящите се групи на БСП и ГЕРБ подкрепиха предложението. Стефан Димитров бил против, защото не знаел какво е направил за града Стойчо Младенов. Това е било достатъчен повод и съветниците от неговата група сляпо да гласуват заедно с него против предложението.

„Стефан Димитров го направи напук на мен, защото аз вкарах предложението за обявяването на Стойчо за почетен гражданин. Срамно е той да принася личните си вражди върху имиджа на града.

С днешното гласуване ние
обидихме един голям българин,

тръгнал към големия футбол от Димитровград“, коментира пред "Новинар Юг" кметът Димов.

Стойчо Младенов е роден на 12 април 1957 г. в с. Плоски, община Сандански. Когато е на 7 години, семейството му се мести в Димитровград. Родителите му започват работа в циментовия завод. Бащата на Стойчо е бил против да се занимава с футбол и той ходи тайно на тренировки. Играе при мъжете на Димитровград два сезона (1974-1976 г.). След поредица от скандали и намеса на ОК на БКП талантливият димитровградчанин облича екипа на Берое вместо на ЦСКА. По-късно обаче все пак облича екипа на "червените".