Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 3:1 и по този начин спечели финала на силния международен турнир в САЩ. Мачът се игра на стадион "Слънчев живот" в Маями, Флорида.

"Червените дяволи" изоставаха в резултата, но успяха да постигнат пълен и така извоюваха първия си трофей при новия мениджър Луис Ван Гаал. Стивън Джерард от дузпа в 14-ата минута даде преднина на "мърсисайдци", на Уейн Рууни в 55-ата и Хуан Мата в 57-ата обърнаха нещата в полза на Юнайтед. Джеси Лингард пък окончателно реши всичко в мача с трети гол в 88-ата минута.

В началото Ливърпул получи дузпа, отсъдена заради нарушение на Фил Джоунс срещу Рахийм Стърлинг. Стивън Джерард реализира от бялата точка за 1:0, а преднината на "мърсисайдци" се запази до почивката.

През втората част настъпи пълен обрат, като само в рамките на две минути "червените дяволи" съумяха да поведат с 2:1. В 55-ата капитанът Уейн Рууни изравни след отлично центриране в наказателното поле, при което прати топката в обратния ъгъл на Миньоле за 1:1. Само 120 секунди след това Хуан Мата получи подаване пред пеналта и със силен удар донесе пълния обрат за селекцията на Ван Гаал - 2:1.

"Червените дяволи" вкараха и трети гол в 64-ата минута, но той бе нередовен. При балонно центриране топката тупна от външната страна на мрежата, но се върна на терена и Рууни я прати във вратата, като в първия момент съдията даде гол, но след това се коригира. До края Ливърпул направи отчаяни опити да изравни. В същото време в 88-ата минута топката бе центрирана на границата на наказателното поле на Миньоле, където Шинджи Кагава не успя да я укроти, но това направи Джеси Лингард и с непасяем изстрел реализира за 3:1.

Манчестър Юнайтед не само спечели първи трофей при Ван Гаал, а и получи чек на стойност 1 милион долара за успеха на финала в Маями. Както е известно, новият мениджър на "червените дяволи" изведе националния отбор на Холандия до бронзовите медали на Световното в Бразилия това лято, след което се захвана с английския гранд.

Манчестър Юнайтед - Ливърпул 3:1
0:1 Стивън Джерард (14-дузпа), 1:1 Уейн Рууни (55), 2:1 Хуан Мата (57), 3:1 Джеси Лингард (88)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Еванс (Блакет 46), Смолинг, Джоунс, Валенсия (Шоу 7), Ерера (Лингард 79), Флетчър (Клевърли 46), Йънг, Мата (Кагава 67), Рууни, Ернандес (Нани 67).

Ливърпул: Миньоле, Джонсън, Шкъртел, Сако (Туре 73), Кели, Джерард (Лукас 62), Алън (Джан 62), Хендерсън, Коутиньо (Петерсон 77), Стърлинг, Ламбърт (Ибе 62)