Левски загуби от Виляреал с 0:2 предпоследния си мач в група “Е” на турнира Лига Европа. “Сините” продължават да са единственият отбор, който няма точка и не е отбелязал гол в групите на надпреварата. Попаденията за гостите от Испания реализираха Джузепе Роси в 37-ата минута и Маркуш Сена в 84-ата минута.

В другия мач от групата Ред Бул Залцбруг победи Лацио с 2:1 и се класира за 1/16-финалите заедно с Виляреал. Италианците и Левски отпадат от надпреварата.

През първото полувреме гостите показаха класа и имаха превес над ситуацията на терена. “Жълтата подводница” не създаваше сто процентови голови положения, но владееше играта и не изпусна контрола на мача в нито един момент. В 15-ата минута защитникът Капдевила бе оставен непокрит в наказателното поле и след центриране с глава можеше да открие, но би покрай вратата.

В 37-ата минута след центриране от пряк свободен удар топката попадна в Джузепе Роси, той бе с гръб към вратата, а до него бе Жоазиньо. Нападателят се извъртя, успя да надиграе бразилския защитник на “сините” и прати топката във вратата на Божидар Митрев. В следващите две минути Левсщки се опита да направи нещо по-интересно, но Зе Соарес нямаше късмет. Бразилецът стреля отдале,ч вратарят на “жълтата подводница” не се намеси убедително, но все пак изчисти в корнер. След неговото изпълнение Милиев не успя да насочи добре топката с глава.

На полувремето Георги Иванов – Гонзо пусна опитния Елин Топузаков на мястото на мароканеца Рабех, а по-късно Кръстовчев влезе на мястото на Георги Христов. В 59-ата минута Фустер влезе в наказателното поле, успя да финтира с лекота Милиев, след което стреля, но след рикошет топката мина над вратата. В 64-ата минута Топузаков бе сменен принудително, след като получи контузия и на негово място на терена се появи Бензукан.

В 76-ата минута бе една от малкото интересни атаки на Левски. Жоазиньо напредна отляво, центрира остро в наказателното поле и защитникът Иван Маркано с глава едва не си вкара автогол в опита си да изчисти. Все пак бранителят прати топката в корнер. В 84-ата минута гостите стигнаха до крайното 2:0. Кани влезе отдясно в наказателното поле, залъга няколко пъти защитник на Левски и намери влизащия в наказателното поле Маркуш Сена. Играчът на Виляреал с лек и точен удар по земя прати топката за втори път във вратата на Митрев./БЛИЦ

Мачът по минути тук

Левски - Виляреал 0:2
0:1 Джузепе Роси (37), 0:2 Маркуш Сена (84)

Левски:
12.Божидар Митрев, 3.Живко Миланов, 5.Юсуф Рабех (46 - Елин Топузаков - 64 - Бензукан), 55.Йордан Милиев, 14.Веселин Минев, 70.Саша Симонович, 27.Седрик Бардон, 22.Дарко Тасевски, 20.Жоазиньо, 99.Георги Христов (52 - Еньо Кръстовчев), 21.Зе Соарес
Резерви: 31.Цветан Димитров, 7.Еньо Кръстовчев, 11.Елин Топузаков, 15.Шахиб Бензукан, 24.Николай Димитров, 25.Лусио Вагнер, 43.Боян Табаков

Виляреал: 13.Диего Лопес, 18.Анхел, 4.Годин, 20.Маркано, 5.Капдевила, 8.Егурен, 7.Пирес (61 - Кани), 11.Ибагаса, 24.Ескудеро, 14.Фустер, 22.Роси (81 - Сена)
Резерви: 1.Олива, 10.Кани, 12.Нилмар, 15.Фуентес, 19.Сена, 21.Бруно, 23.Перейра

Стадион: "Георги Аспарухов"
Съдия: Пол Алертс (Белгия)
Жълти картони: Тасевски, Минев (Левски); Егурен (Виляреал)