Страхотен скандал се разразил в националния отбор, научи БЛИЦ. Доскорошният нападател на ЦСКА, а сега на Алания (Владикавказ) Иван Стоянов напусна лагера на “лъвовете” след разговор със селекционера Станимир Стоилов. Стоянов бил бесен, че играл едва няколко секунди в контролата срещу Белгия.

“Казах на Мъри, че не съм футболист за 2-3 минути. Ако ще играя, да ме пуска повече. Събрах си багажа и си тръгнах. За мен националния отбор приключи, знам, че повече няма да ме повика. Сега се прибирам да си гледам детето, да почина малко и после ще се съсредоточа за клубния си отбор”, каза Иван пред БЛИЦ.

“То бива страх ама такова нещо не съм виждал. Ами ако бях влязъл по-рано и бях вкарал гол? После щеше да се тупа в гърдите. Не стига, че пътувам от Русия, откъдето ми дадоха 15 дни почивка, в 10 от които щях да съм с националния отбор. Не съм против никого, това е представителния тим на България, но се подиграват с мен”, завърши Иван Стоянов.

Националите отлетяха от Белгия към Англия, откъдето ще се прекачат за Йоханесбург. На 24 май (понеделник) е вторият приятелски мач срещу ЮАР. След напускането на Иван Стоянов групата на селекционера Станимир Стоилов бе сведена до 17 играчи./БЛИЦ