В мач от 2-ия кръг на елитната юношеска група до 19 години Черноморец (Бургас) срази връстниците си от Чавдар (Етрополе) с 3:1, след като губеше с 0:1 на почивката. Двата отбора се срещнаха при изтощителна жега на централния терен на стадион "Черноморец".

През първото полувреме възпитаниците на треньорския тандем Владо Стоянов-Мирослав Колев действаха сковано и пренапрегнато, докато гостите играеха по-опростено. Водени от бившия халф на "акулите" от 80-те години на миналия век Атанас Манушев, юношите от Етрополе логично поведоха в резултата след бомбен шут на Георги Мирчев в 27-ата минута.

След почивката младите черноморци излязоха напълно преобразени и успяха да наложат волята си. Играта се пренесе изцяло в половината на противника и опасностите зачестиха. До средата на втората част обаче се заредиха само пропуски. Честта да сложи "стоп" пред неефективността в завършващата фаза се падна на влезлият като резерва Пламен Димитров. Халфът реализира майсторски от пряк свободен удар и мрежата на Чавдар се отпуши - 1:1.

Скоро след това Крум Стоянов изведе "акулите" напред след отлична асистенция на Станислав Дрянов. Успокоителният трети гол пък бе дело на Николай Кралев след разбъркване - 3:1. Домакините изпуснаха още няколко чисти голови положения за по-изразителна победа.

След мача треньорът на бургаските юноши Владо Стоянов бе доволен. "Доволен съм, че момчетата успяха да се отърсят от стреса и сковаността. През второто полувреме играхме така, както ми се иска - с много раздаване и движение по целия фронт на атаката. Пропуските отдавам на неопитността на моите състезатели, мнозина от които са още 15-16-годишни, а играят в групата до 19 години. Така се придържаме към стратегията на нашата школа - да открива таланти и да захранва с тях представителните мъжки отбори на Черноморец (Поморие) и Черноморец (Бургас).

В 3-ия кръг от "А" групата до 19 години младите "акули" гостуват на Ботев 2002 в Пловдив на 16 август (понеделник). /БЛИЦ

Елитна юношеска група (родени 1992 г.) - 2 кръг

На 9 август (понеделник) от 10:30 часа
Черноморец - Чавдар (Етрополе) 3:1
Сливен - Пирин Благоевград (Бл) 4:1

На 9 август (понеделник) от 17:30 часа
Пирин 2001 (Бл) - Ботев 2002 (Пд)
Видима-Раковски - Добруджа
ЦСКА - Литекс
Любимец - Етър
Славия - Локо (Пд)
На 10 август (вторник) от 10:30 часа
Черно море - Левски
На 10 август (вторник) от 17:30 часа
Берое - Локо (Сф)