Новата звезда на бразилския национален тим Неймар призна, че си мечтае за трансфер в Европа и е полъскан от интереса на Барса към него. 19-годишният нападател на Сантос вкара и двата гола за победа на Селесао срещу Шотландия с 2:0 в контрола на “Емирейтс Стейдиъм” в Лондон.

“За мен е мечта един ден да играя в Европа. Радвам се много, че клубове като Барселона ме наблюдават и следят развитието ми. Това ме мотивира да давам още повече от себе си”, сподели младокът пред “Ел Мундо Депортиво”.

“Знам, че отбори като Барселона, Челси и Реал Мадрид постоянно следят моя напредък. Аз обаче съм още много млад и има какво да уча преди да заиграя в такъв голям клуб. Вървя стъпка по стъпка и гледам напред в бъдещето. Футболът е моят живот. Наслаждавам се на играта си и се опитвам да правя неща, които да радват феновете ми”, допълни бразилецът.

“Футболист на Барселона? Това изглежда много привлекателно за мен. Ще бъде голямо удоволствие да се видя с екипа на Барселона. Бъдещето е пред мен и ще разберем какво ще стане”, каза още Неймар, към който интерес проявява и английският гранд Манчестър Юнайтед. /БЛИЦ