Футболната федерация на Зимбабве (ЗИФА) е изпратила поисканата от ФИФА документация във връзка с разследване на световната централа за уреждане на мачове, като в тях е замесен и националният отбор на България.
 
Сайтът “Ню Зимбабве” твърди, че вицепрезидентът на ЗИФА  Ндумисо Гомеде лично се е заел да помага на разследването. Той обвинява бившия изпълнителен директор на федерацията г-жа Хенриета Рушвая, че помогнала за уреждането на дузина мачове в Азия, организирани от букмейкърската мафия.
 
В тези двубои, незнайно защо, е забъркан и българският национален отбор на България. Абсурдното в случая е, че става дума за мач между Зимбабве и България, а “лъвовете” в историята си нямат изиграна среща с тима на африканската държава на ниво "А" състави.
 
Според Гумеде под съмнения са мачовете на Мономотапа Юнайтед в Малайзия през 2009 г., където тимът е участвал като национален отбор на Зимбабве. Разследват се двубоите на Мономотапа в Шампионската лига на Африка с ТП Мазембе и Етоал дю Саел, както и редица срещи на "А" националния отбор (сред които и въпросната несъществуваща среща с България).
 
ФИФА вече анулира резултата от контролата на нашите с Естония (2:2), играна в Турция. За този мач има съмнения, че е бил манипулиран от тото мафията. /БЛИЦ