За първи път българската прокуратура повдигна обвинение за "черно тото" и може да се стигне до осъдителна присъда! Става въпрос за организиране на хазартна дейност без разрешение и за залагания за развитие или краен резултат от спортно състезание.

От Софийската градска прокуратура разкриха още подробности. Според проверка на ТВ7 обвиняемият носи рядко срещаното име Тръпкомир Тръпков. Той е организирал нелегални залози.

Както вече стана ясно, 9 мача и 10 отбора се разследват. Сред тях попадат "Левски", шампионът Лудогорец, както и Черноморец, Славия, Монтана и Светкавица.

"Получихме няколко сигнала от ГДБОП след извършени проверки. Установили сме по няколко от тях, че има достатъчно основания, за да започнем съдебно производство", информираха от прокуратурата.

В Разград се заеха да нищят победата на момчетата на Ивайло Петев с 5:0 над тима от Търговище, който изкара един сезон в "А" група, но бързо се върна във втора дивизия. Също така стана ясно, че се разследва и загубата на Светкавица с 0:6 от Черноморец в Бургас.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА