ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Берое допусна конфузна загуба с 1:4 от Апоел (Тел Авив) в първия мач между двата отбора от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Поражението почти отказа Петър Хубчев и момчетата му, които на реванша в Израел след седмица трябва да сторят чудото, за да преодолеят коравия съперник и да продължат напред.

Днешният мач беше очакван 27 години и еуфорията в Стара Загора беше много голяма. Точно след толкова лета в Храма отново имаше двубой от евротурнирите. По трибуните се събраха около 12 000 зрители, които обаче бяха разочаровани от любимците си, донесли им толкова много радост в последните месеци със спечелването на Купата на България и Суперкупата.

Едва ли някой от феновете на Берое обаче ще иска да си спомня за срещата с Апоел (Тел Авив), тъй като тимът на Хубчев с нищо не показа, че може да надвие израелците. Част от публиката дори не издържа до последния съдийски сигнал и още след 70-ата минута трибуните под Аязмото започнаха да се изпразват.

ber1.jpg

Футболистите на Апоел нанесоха своя удар още в началните минути. В 5-ата напусналият ЦСКА Лукас Саша наказа Иван Караджов от 30 метра, а само 4 минути след това Омар Дамари удвои преднината на Апоел. В 25-ата домакините намалиха резултата чрез Венцислав Христов, но с нови 2 гола в мрежата на Караджов след почивката се стигна до категоричната победа на израелците.

За днешния важен мач Хубчев се довери на същите титуляри, които започнаха и в двубоя за Суперкупата на България срещу Лудогорец, спечелен от старозагорци след изпълнение на дузпи. Тази вечер обаче "зелените" бяха безпомощни, дори безсилни срещу Апоел и не можаха да се противопоставят на съперника.

Мачът започна кошмарно за Берое. В 5-ата минута Апоел поведе след груба грешка на Караджов, който излезе напред и изрита топката, но не я изчисти по най-добрия начин, а я прати по земя право в Лукас Саша, доскорошният играч на ЦСКА от над 30 метра го прехвърли и реализира - 0:1.

Само четири минути по-късно Берое вече изоставаше с 0:2. Елиаш Да Силва сгреши в средата на терена, Роей Гордана отне топката и подаде бързо към Омар Дамари, който беше изпуснат от Владимир Зафиров и с диагонален удар по земя удвои преднината на израелците.

Постепенно избраниците на Хубчев започнаха да се противопоставят успешно на съперника и в 25-ата минута съумяха да намалят резултата. Голмайсторът Венцислав Христов се разписа, хвърляйки в екстаз публиката на Берое, която започна да мечтае за обрат. Пламен Крумов центрира отдясно, почти от аутлинията, непокритият в наказателното поле на гостите Христов нанесе точен удар, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата на Апоел - 1:2.

ber3.jpg

При този резултат двата тима се оттеглиха на почивка, а втората част отново започна лошо за домакините. В 54-ата минута Лукас Саша проби по дясното крило, влезе в наказателното поле на Берое и между трима защитници подаде за Омар Дамари около точката на дузпата, откъдето нападателят наказа Караджов за втори път - 1:3.

В 60-ата падна и четвъртото попадение в българската врата, с което мачът вече изглеждаше напълно решен. Итай Шехтер напредна с топка в крака към вратата на домакините, Веселин Пенев не успя да го догони, след което играчът на израелския гранд реализира под плонжа на Караджов - 1:4.

При паса към нападателя обаче имаше съмнения за засада, която остана незабелязана от сръбския съдия Владо Глоджович.

ber2.jpg

Хубчев потърси промяна, пускайки Амир Саюд и Иван Горанов, но и това не промени нещата и до края Берое така и не успя да вкара гол, дори не създаде опасност пред вратата на Даниел Амос.

Тежката загуба на българския тим на живо изгледа президентът на БФС Борислав Михайлов, който по принцип избягва да посещава двубои на клубните ни отбори, а ходи само на срещите на националите. Компания на Михайлов под Аязмото правеше кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Мачът по минути - ТУК!

БЕРОЕ - АПОЕЛ (Тел Авив) 1:4
0:1 Лукас Саша (5), 0:2 Омар Дамари (9), 1:2 Венцислав Христов (25), 1:3 Омар Дамари (54), 1:4 Итай Шехтер (60)

apoel.jpg
БЕРОЕ: 12.Иван Караджов, 17.Пламен Крумов, 5.Борислав Стойчев, 3.Владимир Зафиров, 28.Веселин Пенев, 21.Елиаш Да Силва, 27.Игор Джоман (58-91.Амир Саюд), 2.Здравко Илиев (64-92.Иван Горанов), 7.Георги Андонов, 88.Давид Каядо, 10.Венцислав Христов
Резерви: 22.Благой Макенджиев, 6.Иво Иванов, 15.Георги Динков, 19.Мартин Райнов, 77.Педро Еуженио, 91.Амир Саюд, 92.Иван Горанов
Треньор: Петър Хубчев

beore.jpg
AПОЕЛ: 13.Даниел Амос, 12.Орел Дгани, 33.Бранко Илич, 4.Юрген Колин, 23.Харош Шимон, 28.Браян Герзич, 7.Роей Горнада, 10.Лукас Саша, 9.Итай Шехтер, 8.Израел Загури, 16.Омар Дамари
Резерви: 1.Борис Клейман, 20.Игал Антеби, 15.Салим Тоама, 44.Зеев Хаимович, 21.Рамзи Сафури, 18.Шай Абутбул, 11.Ран Ицхак
Треньор: Ран Бен Шимон



Стара Загора, стадион "Берое" - 12 000 зрители
Съдия: Владо Глоджович (Сърбия)
Жълти картони: Игор Джоман, Владимир Зафиров (Берое); Орел Дгани, Итай Шехтер, Лукас Саша, Салим Тоама (Апоел)