Ексцентричният треньор на Славия Велислав Вуцов направи култов коментар след нулевото равенство с Берое в първия 1/2-финал за Купата на България.

"Вече девети или десети мач не е свирена дузпа или фаул пред наказателното поле в полза на Славия. Сигурно трябва колегите от Бостън да пуснат и тук една бомба, за да откъсне краката на наш футболист, за да ни свирят най-после дузпа. Вече не знам какво трябва да се случи, нямам думи", каза в типичния си стил Вуцов след края на мача.

И по време на срещата наставникът на Славия не спря да привлича вниманието с буйното си поведение. Камерата на БЛИЦ TV засне как Вуцов беснее, а в един момент дори рита топка към публиката, изразявайки гнева си.

"Имахме положения, ударихме и греда, но не успяхме да вкараме. Сега отиваме да играем в Стара Загора. Като ни победят там, ще играят финал, но аз ви казвам, че Берое няма да ни победи. Ние сме на финал", закани се Вуцов на съперника.

"Мачът беше много тежък и труден, но ние го очаквахме това нещо. Имахме някаква стратегия. Бях убеден, че създадем ли положения - ще ги вкараме, но не успяме. Бях притеснен и уплашен от това, че в последните няколко мача Берое играе прибрано и дефанзивно. Не ги коря, не ги обвинявам. Това е тяхно право и техен избор. Не смятам да ги анализирам. Видяхме, че играят много бързо на контраатака, с трима-четирима класни човека отпред", каза Вуцов.

"Резултатът 0:0 не е най-добрият, но не е и най-лошият. Все едно не е имало първи мач, а играем на директна елиминация. Дори е по-добре, защото при равен може да се класираме", добави наставникът на Славия.

"Ние изпаднахме в безидейност как да вкараме гол при тази сгъстена отбрана. Не бяхме достатъчно активни, голямо напрежение имаше. Всички знаеха целта, желанието на хората около нас да победим. Не се получи, но аз казах на момчетата, че това е мач с четири полувремена. Ако не загубим нито едно от тях, ще се класираме напред. Сега го повтарям същото. Твърдя и съм убеден, че много бързо ни отписват някои хора, като казват, че това бил катастрофален резултат. Аз ви казвам, че ще отидем там и ще вкараме гол. Как ще го направим - ще видите", оптимист е Вуцов.